Hoog Kanje 186-D1
030-6914808
info@mensendieckinzeist.nl
Erika van der Hoek

Werkwijze

Samen aan de slag

Bij de eerste afspraak onderzoek ik de klacht aan de hand van jouw verhaal en een lichamelijk onderzoek. Ik analyseer het probleem en stel een plan op wat ik met je bespreek. Vervolgens gaan we aan de slag met de behandelingen waarin je stap voor stap leert jouw lichaam te gebruiken zoals het bedoeld is tijdens je dagelijks activiteiten. Dus thuis, op het werk, tijdens sporten, tijdens hobby’s.

Oefeningen

Met spiegels zie je wat je doet, dit bevordert de bewustwording van je (belastende) manier van bewegen en je automatische houding en je leert over de werking van jouw lichaam. Ik leg veel uit, je leert te bewegen op gevoel zodat je in alle situaties goed leert bewegen en uiteindelijk ga je bewust gezonder bewegen. Je krijgt bv. oefeningen om:

• spieren op te rekken, te verstevigen, te ontspannen;
• je lichaam soepeler te maken;
• de stabiliteit van bv. je nek, bekken of rug te verbeteren;
• strekking van de rug als basis van het lichaam en goed spiergebruik te optimaliseren;
• het nieuwe gezondere bewegen eigen te maken en te kunnen gebruiken in uw dagelijks activiteiten.

Oefeningen zijn praktisch en toepasbaar. Zo leer je je dagelijkse handelingen beter uit te voeren.

Klachtenregeling

Mocht je een klacht hebben of niet tevreden zijn, meld het mij dan gelijk. Een gesprek leidt vaak al tot een oplossing! Blijf je na een gesprek zitten met je klacht of is er een goede reden waarom je een gesprek wilt vermijden, dan kun je een klacht indienen bij het Klachtenloket Paramedici (KLP).