Hoog Kanje 186-D1
030-6914808
info@mensendieckinzeist.nl
Erika van der Hoek

Therapeut

Al ruim 15 jaar oefentherapeut-Mensendieck

Oplossing verbinden aan situatie

Betrokken: individueel en in groepen

Kwaliteit en scholing

Oplossing verbinden aan situatie
Mijn hart gaat sneller kloppen als ik zie dat iemand zijn lichaam gaat begrijpen en leert kennen: hoe werkt, waarom heb ik klachten; hoe kan ik het goed gebruiken. Ik vind het erg leuk om mijn kennis over het lichaam en bewegen te delen en iemand daar mee te kunnen helpen.

Iedereen is anders, elk lichaam werkt anders, sociale omgevingen verschillen. Achterhalen wat er precies aan de hand is en wat de beste behandeling daarvoor is, dat is een leuke ‘puzzeltocht’ en uitdaging voor mij. De therapie individueel afstemmen geeft het beste resultaat en houdt mij scherp.

Om de therapie individueel volledig af te stemmen, werk ik zo nodig (altijd in overleg met jou) multidisciplinair samen met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, podotherapeuten, haptotherapie, psychologen of POH-GGZ in Zeist. Ik heb goed contact met hen en ben bekend met hun expertise.

Betrokken: individueel en in groepen
Naast individuele behandelingen in de praktijk of bij je thuis, geef ik bewegingslessen in de serviceflats Midland en Oldenborgh. Dat is een leuke afwisseling.

Kwaliteit en scholing
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2004 heb ik deze praktijk (toen nog aan de aan de Sophialaan) overgenomen.
Ik volg graag scholing. Daar krijg ik weer nieuwe kennis en mogelijkheden door, het houdt mij scherp en geeft energie. Voor het kwaliteitsregister ben ik ook verplicht scholing te volgen. De onderwerpen waar ik bij– en nascholing over heb gevolgd:
• bekken– en zwangerschapsklachten;
• Valpreventie en geriatrie (ouderenzorg);
• Rugklachten en SI-klachten;
• nek– en schouderklachten;
• Artrose
• Bugnet (behandelmethode die goed werkt bij mensen die laag belastbaar zijn en bv (ernstige) hypermobiliteit)
Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel werkervaring opgedaan met osteoporose (botontkalking), hernia en heupklachten.
Ik begeleid een IO (Intercollegiaal Overleg). Als collega’s houden we elkaar scherp op ons therapeutisch handelen, kunnen we kennis delen en elkaar helpen bij lastige vraagstukken.